Volgende editie Turngala Leek in 2021

Volgende editie Turngala Leek in 2021
Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva: Acrogym op Turngala Leek 2019

LEEK – Ook het jaarlijks drukbezochte Turngala, gehouden in Sportcentrum Leek, gaat dit jaar niet door, wegens de maatregelen rondom het voorkomen van verdere verspreiding van het Corona-virus. Uiteraard betreurt de organisatie de afgelasting ten zeerste, maar de gezondheid en veiligheid van de bezoekers en sporters staat te allen tijde voorop. Er is al een datum geprikt in 2021 voor de zevende editie, die na de Spelen van Tokio met o.a. het Nederlands damesturnteam zal plaatsvinden.

Door de huidige maatregelen inzake het Corona-virus is het niet mogelijk om in 2020 het welbekende Turngala doorgang te kunnen laten vinden. Voor grootschalige evenementen gelden strikte regels. Hoopvol als de organisatie is, werd er nog even afgewacht of er wijzigingen inzake het beleid zouden komen, maar dit bleek niet het geval.

Gezondheid en veiligheid staat voorop

Eventuele wijzigingen in een later stadium die doorgang wel mogelijk zouden maken, zouden te laat komen voor alle voorbereidingen en zouden de organisatie niet voldoende tijd geven om hier nog op in te spelen. De organisatoren hopen van harte volgend jaar, tijdens het olympisch jaar, op zaterdag 6 november 2021 iedereen weer te mogen begroeten tijdens de zevende editie van het Turngala Leek.

Het eindejaarsgala kent een gebalanceerd en gevarieerd programma, waarbij het zich onderscheidt zich door een showpodium te geven aan een breed scala van landelijke en regionale toppers uit diverse artistieke sporten en de entertainmentwereld. Een mooie mix om het sportjaar in stijl mee af te sluiten altijd. Maar niet in 2020.

Nieuwe datum voor zevende editie bekend

Op het Turngala Leek staan elk jaar de beste sporters uit Noord-Nederland die internationaal, nationaal en regionaal successen hebben geboekt op de wedstrijdvloer: kampioenen, talenten en wie tekende voor een bijzondere prestatie. Uit het turnen, de danssport en de acrobatische en ritmische gymnastiek, maar ook uit de trampolinesporten, het paaldansen, cheerleading en het rhönradturnen hebben hier gestaan.

De show wordt afgemaakt met de mix met live zang van jonge opkomende sterren maar ook uit andere delen van de entertainmentwereld zoals luchtacrobaten, jongleurs, illusionisten en komieken. Niet voor niets is het Turngala Leek wederom genomineerd en geselecteerd door de vakjury als kandidaat voor de GymPOWER Sports & Media Awards 2019 voor beste show van het jaar.

Niet voor niets genomineerd voor beste show

Meer informatie is te vinden op de social media en website van Turngala Leek. Via de YouTube-link bovenaan dit artikel een impressie van het vorige Turngala Leek middels de reportage van GymPOWER.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst: naar persbericht organisatie © Turngala Leek | Credit persfoto © GymPOWER: fotograaf © Therry da Silva: EK-trio acrogym op Turngala 2019

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.