Wereldwijd online Olympic Day work-out

Wereldwijd online Olympic Day work-out
Beeldcitaat © IOC Olympic Day 2020 - Online Worldwide Work-out

LAUSANNE – Op 23 juni 2020, om 11:00 uur lokale tijd in twintig tijdzones, zullen topatleten uit de vijf continenten in estafette de krachten bundelen en voorgaan in een historische wereldwijde online work-out-sessie op het social media-account @olympics. Vooraf is door drieëntwintig Olympiërs/Paralympiërs medewerking verleend aan het maken van een ondersteunende video. Met deze actie wil de IOC en haar sponsoren op de Olympische Dag van dit bijzonder schrikkeljaar iedereen een hart onder de riem te steken en de kracht van de sport onder de aandacht te brengen. 

De atleten die hun medewerking verlenen aan de wereldwijde live work-out zijn o.a. schoonspringster Melissa Wu in Brisbane, Australië, kunstrijdster Elizabet Turnsynbayeva in Kazakhstan, ritmisch gymnaste Margarita Mamun in Moskou, Rusland, schoonspringer Rommel Pacheco in Mexico City, Mexico, en turnster Kyla Ross in Los Angeles, V.S. De atleten die meewerkten aan de video zijn o.a. turnster Lauri Hernandez uit de V.S., freestyle ski-ster Eileen Gu uit China, turner Federico Molinari uit Argentinië, kunstrijdster Valentina Marchei uit Italië, klimster Petra Klingler uit Zwitserland en schoonspringster Pandelela Rinong uit Maleisië.

Vierentwintig uur lang kunnen sporters en sportfans van over de hele wereld deel uitmaken van dit weergaloze sportevenement, waarin ook diverse Olympische en Paralympische helden hun geheime trainingsroutines zullen delen. Een goede manier om de Olympische waarden veilig samen te vieren nu wederom de Spelen moesten wijken voor een ramp die mensen over de hele aardbol trof.

Beeldcitaat © IOC Olympic Day 2020 – Online Worldwide Work-out

In de afgelopen maanden waarin de sportwereld in totale lockdown ging en zwaar te lijden had door de quarantaine en het uitstellen van de Olympische en Paralympische Spelen, hebben vijfduizend Olympiërs en Paralympiërs uit meer dan vijftig landen, onder wie ook grote kampioenen en talenten uit diverse sporten, dagelijks met 243 miljoen mensen hun dagelijkse work-outs gedeeld en de tips om fysiek en mentaal fit en gezond te blijven in de Corona-crisis. Met de wereldwijde, 24-uur lange, gezamenlijke work-out op de Olympische Dag 2020 wil de IOC samen met die sporthelden en hun volgers de next level pakken in de wereld de kracht van sport te laten zien en ervaren: mensen bij elkaar brengen en in beweging houden!

De Olympische Dag beleeft een bijzonder moment  in haar 72-jarige geschiedenis, waarbij het evenement in 1948 gestart is ter herdenking van de geboorte van de moderne Olympische Spelen op 23 juni 1894. Met als doel om deelname aan de sport te bevorderen, ongeacht leeftijd, geslacht of atletisch vermogen, evenals een kans om de Olympische waarden te vieren over de hele wereld.

IOC-voorzitter Thomas Bach: “We zitten nu allemaal in hetzelfde schuitje.Met de wereldwijde corona-viruscrisis leven we allemaal met veel onzekerheid over de toekomst. In deze moeilijke tijden hebben we meer dan ooit de waarden van sport, onze gedeelde Olympische waarden van uitmuntendheid, vriendschap, respect en solidariteit nodig. De Olympische vlam kan het licht zijn aan het einde van de donkere tunnel waar we ons nu allemaal in bevinden. Op de Olympische Dag sturen we deze Olympische boodschap naar iedereen op aarde. Blijf sterk, blijf actief, blijf gezond! In deze Olympische geest wens ik jullie allemaal een prachtige Olympische Dag 2020 toe!

Iedereen is van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze mondiale work-out op Olympic Day 2020 die te volgen is via Instagram, Facebook, Twitter en Youtube @ Olympics. Meer is te vinden op de website van de IOC.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst, info en beeldcitaten (inclusief cover) © IOC

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.