Wheel Sensation op HEMtuin Terrastival

Wheel Sensation op HEMtuin Terrastival

ZAANDAM – Er is een splinternieuw Corona-proof festival gerealiseerd in Zaandam door creatievelingen uit de culturele sector, het zomerse Terrastival op het HEMterrein. Een van de acrobatische gezelschappen die in Theater Carrousel van de HEMtuin mag optreden is Wheel Sensation, bestaande uit oud-wereldkampioenen rhönradturnen Boy en Laura Looijen-Stullich. Op 4, 5, 11 en 12 juli 2020 om 14:00, 16:00, 18:00 en 20:00 uur geven ze vier keer de  acrobatische show ‘Cirque Acrobatique’ van een half uur voor wie een ticket heeft kunnen regelen. 

Normaliter internationaal op reis met hun optredens mogen Looijen en Stullich, bij elkaar geteld elfvoudig wereldkampioenen, nu hier op het Hembrugterrein hun shows opvoeren in een eigen hal. Een show vol met passie, kracht, lenigheid en explosie! Na drie maanden verplichte pauze kunnen de twee jonge ouders weer optreden met hun volledig eigen show. “Ons heeft de pandemie ook hard getroffen. Alle shows werden gecanceld tot en met december. De vooruitzichten waren erg grim. Maar nu is er dit lichtpuntje! Wij zijn er klaar voor! Kom kijken naar “Cirque Acrobatique”. We vullen de fabriekshal met fantastische acrobatiek!”

Zonnige terrassessie en knetterende vibe

De HEMtuin is het beste van een zonnige terrassessie en een knetterende vibe. In dit grotendeels overdekte paradijs geniet je de hele zomer iedere zaterdag en zondag van dinershows, muziek, comedy, (licht)kunst, eten, drinken, theater en meer. In Theater Carrousel, – de naam doet het al vermoeden: een doorgedraaid theater -, verrassen majestueuze theaterstukken je in een reis door oude fabriekshallen. Met acrobatiek, (straat)theater, shows bekend van de Parade, tovert deze carrousel elke keer wat adembenemend tevoorschijn.

Op zaterdag 4 juli 2020 is de première van ‘Cirque Acrobatique’ van Wheel Sensation in Theater Carrousel, waarna de show in ieder geval ook op zondag 5 juli, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020 te zien is. Looijen en Stullich: “Volledig zelf gebouwd, 100% Wheel Sensation! Onze shows zijn bijna altijd besloten, dus we vinden het leuk om nu ook eens voor personen te mogen spelen die specifiek voor ons komen. Er zit heel veel werk en liefde in en we hopen dat het een succes wordt zodat we de hele zomer mogen blijven optreden!” 

Van de Corona-crisis weer confetti maken

Het collectief van makers achter de HEMtuin groeit met de dag. Door een ticket te kopen, steun je deze makers en gun je ze de broodnodige inkomsten die door de corona-crisis als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Het is dus niet alleen een geweldig dagje uit, maar ook nog eens een steuntje in de rug van de culturele sector. “Met jouw hulp maken we van crisis weer confetti.” Je krijgt bij de HEMtuin, die via verschillende reismogelijkheden te bereiken is, voor je geld een uitgebreid en divers aanbod aan amusement en entertainment waarbij je kan combineren.

Er wordt daarbij rekening gehouden met de voorgeschreven overheidsmaatregelen vanwege de COVID19-pandemie. Kijk daarom goed op de website voordat je tickets bestelt. Tickets voor ‘Cirque Acrobatique’ te koop via de website van HEMtuin/Theater Carrousel. Heb je hierna de smaak te pakken, dan kun je in de eigen studio van Wheel Sensation in Zaandam bij deze twee artiesten ook een workshop of privé lessen volgen in lucht- en grondacrobatiek, rhönradturnen en cyrwheel. Meer over ‘Cirque Acrobatique’ en Boy en Laura Looijen-Stullich vind je op het Instagram-account, de Facebook-nieuwspagina en de website van Wheel Sensation.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst en beeldcitaten: persbericht en Facebook-nieuwspagina © Wheel Sensation en website © HEMtuin/Theater Carrousel

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.