Lieke van Fessem neemt afscheid van turnsport

Lieke van Fessem neemt afscheid van turnsport

AMSTERDAM – Na vijfentwintig jaar zegt Lieke van Fessem (31) vaarwel tegen de turnsport. De populaire trainster van Turnz Amsterdam Gymnastics kondigde zelf haar afscheid aan op haar social media met een afscheidsvideo. Aan GymPOWER legde ze uit het even rustiger aan te willen doen maar dat ze nog niet klaar is met de sport die haar grote passie was als sportster en trainster.

“Na vijfentwintig jaar actief te zijn geweest in het turnen zit het erop! Ooit begonnen als jong turnstertje liep het vele jaren later pas echt uit de hand toen ik startte als trainster. Het was een intens, leerzaam, hobbelig, maar bovenal fantastisch avontuur! Met ontelbaar veel mooie ervaringen en herinneringen neem ik vandaag met een grote glimlach afscheid. Bedankt Turnz Amsterdam voor een meer dan mooi laatste hoofdstuk”

Het onderschrift bij de video die Van Fessem op vrijdag 10 juli 2020 poste op haar social media sprak boekdelen over haar verrassende besluit, maar ook de veelzeggende hashtags #totziens #eerstvakantie #tijdvoornieuwedingen #terugnaarBrabant #zinin. Haar levensmotto “Niet genoten is altijd mis!” geeft een mooie samenvatting van de afgelopen vijfentwintig jaar. “Die quote heb ik altijd gebruikt en dat heb ik ook zeker gedaan al die tijd!”

Ze blikt terug op een bijzondere carrière in de topsport. “Zoveel mooie momenten, de top drie is toch wel de zilveren medaille van Evie Mathijssen op brug tijdens het NK van 2016. Dat was mijn eerste ervaring als trainer in het Sportpaleis in Rotterdam Ahoy. Daarnaast het UEG-kamp in 2018 waar ik voor uitgenodigd was vanuit de DG/KNGU en ten derde het goud en zilver allround bij de jeugd van Chiara Pinna en Ashlyn Grace Loftin tijdens het NK van 2019 in Rotterdam Ahoy.”

Is haar passie voor de turnsport echt over?! Wat gaat ze dan nu verder doen? “Voorlopig was Turnz het laatste hoofdstuk, maar ik zeg graag tot ziens! Ooit kom ik terug!” Nu even er tussenuit om met beide benen op de grond te komen.Ik ga nu werken als gymdocent in Brabant. Even wat rustiger aan doen.” Gelukkig weet ze als coach goed te motiveren, dat kan ze ook weer goed gebruiken in het onderwijs! “Dankjewel! Daarvoor heb ik het altijd gedaan, meiden gek maken van het turnspelletje.”

Na vijfentwintig jaar, een kwart van een mensenleven in de turnhal, is de cirkel weer rond voor Lieke van Fessem. Stick de landing! Maar wie weet wanneer en waar het volgende toestel zich toch nog aandient…

Artikel © GymPOWER | Credit tekst en interview © Casper Beijn | Credit beeldcitaat (inclusief cover met Turnz-collega Sarah Klouwer) video © Lieke van Fessem | Naam beeldmakers onvermeld

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.