In Memoriam: Paul Stokker, icoon uit kunst- en rolschaatswereld

In Memoriam: Paul Stokker, icoon uit kunst- en rolschaatswereld

LEEUWARDEN – Op maandagochtend 10 augustus 2020 is onverwacht overleden Paul Stokker, de voorzitter van TRIAS Kunstrijden uit Leeuwarden, een icoon uit de artistieke kunst- en rolschaatswereld die als sporter, trainer, choreograaf en jurylid veel waardering genoot. Zijn club waarvan hij ook mede-oprichter was, maakte het droevige nieuws een dag erna bekend op haar Facebook-nieuwspagina. 

“We zullen zijn aanstekelijk enthousiasme voor de schaatssport en zijn gedrevenheid heel erg missen.” Dit heeft GymPOWER bij het volgen van het kunstrijden en het kunstrolschaatsen vaak kunnen zien en merken. Toen de Corona-pandemie in het voorjaar ook de sportwereld stil legde, deelde Stokker I.M. in een interview met GymPOWER Sportmagazine enthousiast zijn visie op en passie voor de sport.

Dit interview zoals te beluisteren is via bovenstaande YouTube-link biedt nu een ‘In Memoriam’ voor deze icoon van de artistieke kunst- en rolschaatswereld, met zijn tastbare bijdrage aan een betere toekomst voor de sport. Zijn woorden klinken nu extra door.

We brengen dit interview wederom onder de aandacht, ook als troost en ter nagedachtenis van een bijzonder mens en gedreven vakman, met hart voor de sporten en de sporters. Wij wensen zijn nabestaanden en iedereen in deze artistieke sporten veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Rust in vrede, Paul.

Artikel en nieuwsvideo © GymPOWER | Credit tekst en interview © Casper Beijn, sportjournalist | Credit beeldcitaat © TRIAS Kunstrijden Leeuwarden

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.