Junior talent Roxy Janssen neemt in stijl afscheid van het kunstrijden

Junior talent Roxy Janssen neemt in stijl afscheid van het kunstrijden

‘s-HERTOGENBOSCH –  Op 25 augustus 2020 nam Roxy Janssen, één van de Nederlandse talentvolle junioren in het kunstrijden, afscheid van haar club Bossche Kunstrijvereniging (BKV) en haar sportcarrière. De Challenge Cup & NK 2020 werd door de Corona-crisis haar laatste wedstrijd. GymPOWER sprak met haar toen en kan nu deze altijd goedlachse en positieve sporter een klein eerbetoon geven.

Ondanks maandenlang niet te kunnen trainen en eigenlijk alleen maar terugkeerde om afscheid te nemen, toonde ze haar kunnen bij haar afscheid. BKV poste een filmpje van de laatste officiële training: “[…] Na de Challenge Cup & NK 2020 zou ze gaan aftrainen, maar toen kwam Corona. Nu een halfjaar later komt ze nog een keer trainen. There she is! Na een halfjaar geen ijs doet ze toch nog maar even dubbel Axel. Wij zijn blij dat Roxy deel uitmaakte van BKV. Waar ze onwijs veel heeft geleerd, veel buitenlandse wedstrijden heeft gereden en mooie resultaten heeft behaald. Lieve Roxy, we gaan je missen!”

Begin 2015 won ze als Basic Novice A knap  het brons op de 24th Heiko Fischer Pokal in Stuttgart, Duitsland. Het jaar daarop werd ze vierde op de internationale Stars on Ice Cup in Zoetermeer. Als junior behaalde ze in 2018 allround een keurige vijfde plaats op de Ice Talent Trophy in Hasselt, België, waarbij ze voor het korte programma de tweede plaats behaalde. Eind van dat zelfde jaar werd ze werd ze zevende op de 7th Denkova Staviski Cup in Sofia, Bulgarije, om begin 2019 wederom op de Ice Talent Trophy zelfs de vierde plaats te bezetten met haar internationaal puntenrecord: 103,35. Ze deed tussen 2016 en 2020 in drie verschillende leeftijdsgroepen vijf keer mee aan de Challenge Cup c.q. NK. Als Basic Novice A behaalde ze de achtste plaats op het Open NK 2016. Als Advanced Novice werd ze zeventiende op de Challenge Cup in 2017. Als junior deed ze mee in 2018 (26ste), 2019 (16de) en 2020 (16de met een Nederlands puntenrecord: 103,19 punten).

Op haar allerlaatste wedstrijd vlak voor de uitbraak van de Corona-crisis in Nederland, de Challenge Cup & NK 2020 in De Uithof in Den Haag, sprak GymPOWER met Roxy Jansen na haar korte en lange kür. Ze wist toen al dat ze na het seizoen een punt achter zou gaan zetten, omdat ze haar middelbare school (VWO) zou afronden en zou gaan studeren. Toch haalde ze er alles uit en stond vervolgens de pers enthousiast en met verve te woord in de mixed zone. Via de You-Tube-link bovenaan dit artikel kun je de video/podcast van GymPOWER met Roxy Janssen bekijken. Een klein eerbetoon aan een positieve sporter die altijd bereid was het goede voorbeeld te geven. Heel veel succes hierna!

Meer hierover is te vinden op de Facebook-nieuwspagina van de Bossche Kunstrijvereniging ‘s-Hertogenbosch. De complete (internationale) resultaten van Roxy Janssen in haar sportcarrière zijn te vinden op de website van Rink Results.

Artikel en video/podcast © GymPOWER | Credit tekst en (video)beelden © Casper Beijn | Credit persfoto’s @ Challenge Cup & NK 2020 archief © GymPOWER: fotograaf © Therry da Silva | Credit beeldcitaten © BKV ‘s-Hertogenbosch | Credit rechtenvrije muziek video via © YouTube: ‘Pirouette’ © Asher Fulero

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.