Acro Companion zet met uniek initiatief acrogym en sporthelden in de schijnwerpers

Acro Companion zet met uniek initiatief acrogym en sporthelden in de schijnwerpers

ROTTERDAM – Er is een uniek en innovatief initiatief in de gymsportwereld: een ‘Meet & Greet’ met grootheden in de acrosport. Het bedrijf ‘Acro Companion’, bekend van de ambitieuze systemen om de jurering van acrogym simpeler en overzichtelijker te maken zorgt voor deze primeur. Het project biedt gymnasten van over de hele wereld de kans om vragen te stellen aan hun idolen binnen de sport. Vreemde tijden vragen om buitengewone ideeën en die zijn het organiserend bedrijf niet vreemd. Met dit omvangrijke project helpen zij de acrobatische gymnastiek ondanks het gebrek aan grootschalige internationale toernooien in 2020 door de Corona-crisis, toch in de schijnwerpers te blijven staan. Daarnaast is het ook een passend eerbetoon aan zowel de (huidige en voormalige) kampioenen en sporthelden als de prachtige sport. De inschrijving staat – óók voor Nederlandse fans – nog open. De eerste meet & greet staat gepland voor 12 september 2020.

Omdat in deze Corona-tijd reizen maar beperkt mogelijk is, zullen alle ‘meet & greets’ online plaatsvinden. Dat houdt ook in dat inschrijving open staat voor elke liefhebber met een internetverbinding, uit willekeurig welk land. Het opgavenformulier staat inmiddels open, met een indrukwekkende lijst aan namen. De organisatie heeft zich namelijk niet beperkt tot de acrohelden uit de recente geschiedenis, maar blikt ook verder terug naar historische teams en gymnasten die hun stempels op de acro geschiedenis achterlieten. Wel twintig gymnasten of volledige teams prijken op de lijst waar belangstellenden zich voor kunnen inschrijven. Uiteindelijk zal per idool een vijftal fans geloot worden die hun vragen mogen stellen tijdens het online videogesprek.

Een grote variatie aan kampioenen heeft hun medewerking toegezegd aan dit evenement. Sporters uit België en Groot Brittannië, maar ook uit de Oekraïne, Amerika en Israël zijn van de partij. Vanuit Duitsland bood Tim Sebastian, die met zijn partner Michael Kraft op het EK 2019 in Holon de eerste Europese titel voor zijn land veroverde, ook zijn medewerking aan. De gevraagde sporters bestrijken bijna twintig jaar aan sport verleden. Zo staan Shenea Booth en Arthur David op het lijstje. Dit Amerikaanse mixed paar haalde hun wereldtitels al in 2002 en 2004, trad op in America’s Got Talent in 2006, en sloot zich na hun sportcarrière aan bij Cirque du Soleil, wat overigens vaker een bestemming is geweest voor acrogymnasten. Het Belgische mixed paar Laure de Pryck en Nicolas Vleeshouwer werd in 2012 in Lake Buena Vista, V.S., wereldkampioen, waarna ook zij kozen voor deze fantastische optredens. Hun formidabele routine op het subliem (live) gezongen ‘Je suis malade’ tijdens op het Univé Gym Gala 2012 staat nog steeds gebrand op het netvlies en behoort tot de canon van de gymsportgeschiedenis.

Per sportheld krijgen vijf fans de kans op een online interview

Dat de organisatie goed heeft nagedacht over de verscheidenheid van deelnemers die zij wilden aanbieden blijkt uit vele namen. Zo is de Israëlische Tzlil Hurvitz nooit Europees of Wereld kampioen geweest. Ze is echter een voorbeeld voor velen door haar doorzettingsvermogen. Enkele maanden vóór de Europese Spelen van Minsk 2019 maakte zij een ongelukkige val tijdens haar training en brak twee ruggenwervels. In een volledige rugbrace trainde zij zo goed mogelijk verder, en was net op tijd hersteld om met partners Yarin Ouadia en Or Armani tóch deel te nemen. Dat zij nét buiten het podium op de vierde plaats strandden maakte de prestatie niet minder. Ook de toevoeging van een junior team laat zien dat de wens leefde om het aanbod zo divers mogelijk te maken. Sam Large uit Groot-Brittannië werd met zijn bovenpartner Sammi Nassman Europees Kampioen in de leeftijdscategorie 13-19 in Holon in 2019.

Verder prijken op de lijst ook klinkende namen als Lidar Dana van de Israëlische herengroep die in 2018 in Antwerpen de wereldtitel veroverde met hun iconische oefening en al even uitbundige blijdschap bij het zien van de score. En wat te denken van het indrukwekkende herenpaar Scherbak Nikolay en Popov Sergii uit Oekraïne, dat na hun Europese en Wereld titels in 2005, 2006, 2007 en 2008 besloot de showbusiness in te gaan en zelfs op het prestigieuze Monte Carlo festival stond? En of je nu een vraag hebt voor Talia de Troyer, die met partners Charlotte van Royen en Britt Vanderdonckt in 2019 oppermachtig was op het EK, of je vragen liever stelt aan haar landgenote Kaat Dumarey, die met partners Julie Van Gelder en Ineke Van Schoor in 2015 de Europese Spelen in Bakoe domineerde – het kan allemaal.

Wanneer krijg je de kans om zulke grote namen echt te spreken?

Als die-hard acro-fan is het geweldig dat zoiets georganiseerd wordt! En niet een (alleen) omdat de acro beleving door de corona-crisis volledig stil ligt, maar ook gewoon omdat zoiets nooit eerder op deze schaal georganiseerd is. Een bijzondere primeur voor de acrosport. Wanneer krijg je nu de kans om zulke grote namen echt te spreken, echt vragen te stellen? Zelfs op mondiale kampioenschappen zijn je idolen alleen op afstand te bewonderen, terwijl ze bezig zijn aan hun oefening. Als fan kom je zelden dichterbij, laat staan in direct contact met deze helden. Het is zeker aan te bevelen dat de Nederlandse fans èn sporters gebruik maken van deze uitzonderlijke gelegenheid! Mocht je het Engels niet voldoende beheersen, haal er desnoods iemand erbij die je ermee kan helpen.

Beeldcitaat YouTube © Rockfleet: Het Belgische mixed paar Laure de Pryck en Nicolas Vleeshouwer werd in 2012 wereldkampioen, waarna ook zij kozen voor de fantastische optredens in Cirque du Soleil. Hun formidabele routine op het subliem (live) gezongen ‘Je suis malade’ tijdens het Univé Gym Gala 2012 staat nog steeds gebrand op het netvlies en behoort tot de canon van de gymsportgeschiedenis

Zoals gezegd zijn deze meet & greets, die overigens geheel gratis worden aangeboden, bedoeld om elke gymnast op aarde die dat wil de kans te geven online met deze acro-grootheden te spreken. De inschrijving staat – óók voor Nederlandse fans – nog open via deze link. Hier valt ook de volledige lijst acro toppers, nog veel uitgebreider dan de reeds imponerende namen die hierboven genoemd zijn, te vinden. Een voorbeeld van zo’n ‘Meet & Greet’ is te vinden op het YouTube-kanaal van David Gillemot. Volg ook de social media van Acro Companion voor meer informatie.

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credit tekst © Martine Hooijenga-Le Duc | Credit beeldcitaat © Acro Companion

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.