Update Holland’s Got Talent 2020: Gevleugelde ‘veni, vidi, vici’ voor olijke Turbo Tramps uit Oss

Update Holland’s Got Talent 2020:  Gevleugelde ‘veni, vidi, vici’ voor olijke Turbo Tramps uit Oss
Beeldcitaat © Holland's Got Talent 2020 - Week 2: Auditieronde Turbo Tramps van GV Turnoss Oss

HILVERSUM/OSS – Op zaterdag 5 september 2020 kon tv-kijkend Nederland afstemmen op de tweede aflevering van Holland’s Got Talent in het nieuwe seizoen. Met dit keer een heldenrol voor de Turbo Tramps van gymnastiekvereniging Turnoss, die met een komische spring-act op de muziek van ‘The Greatest Showman on Earth’ grote indruk maakten en een staande ovatie kregen van het vierkoppige jurypanel met grootheden uit de Nederlandse show- en entertainmentwereld. Het werd een gevleugelde ‘veni, vidi, vici’ voor de olijke springers uit Oss. Na de mooie Spiderman-act van acroduo Ties Oosterhof & Rebecca Groote van AANN/SV Donkerbroek een week eerder, weet een groep atleten weer de gymsport positief in de schijnwerpers te zetten.

Het talentenjachtprogramma, dat al ruim twaalf jaar de kijker meeneemt in de zoektocht naar onontdekt talent, was deze keer weer goed bezet met zangers, muzikanten en een coole dansgroep, maar de Turbo Tramps-acrobaten lieten zich niet van de wijs brengen en gingen vanaf het begin vol in de aanval op de oh’s en de ah’s. Het springgeweld op kast en mat dat ze de HGT-jury, de door de Corona-maatregelen schaarse toeschouwers in de zaal en het publiek thuis voorschotelden, mocht absoluut de lachspieren aan het werk zetten, maar had technisch zeker ook een bewonderenswaardige moeilijkheid in zich. Het komische element maakte het er juist niet makkelijker op.

Eén van de beste trampolinespringers van Nederland, Mr No Fear Milco Abrahams, zag met deze act eindelijk zijn grote wens uitkomen: mee doen in een wedstrijd waarin het groepsspringen/teamgym de hoofdrol speelde om zo ook in deze discipline zijn springtalent te kunnen testen. Hij was in zijn roze overall meesterlijk goed, maar de act was net als in deze gymsport het geval een topprestatie die neergezet werd door het complete team dat er stond: met ook Yoeri Abrahams, Wyatt Abrahams, Hidde van Zandvoort en Luuk Abrassart onder leiding van coach Paoel Abrahams. “De Turbo Tramps waren niet bij te houden”, schreven ze terecht op de RTL4-website als introductie bij het optreden van de Turbo Tramps.

De Turbo Tramps deden de oude glorie herleven van de wereldtoppers uit binnen- en buitenland die vroeger elk jaar te zien waren op de eindejaars Univé Gym Gala’s van DG/KNGU en met hun springspektakel op de tumblingbaan de ‘finishing touch’ waren voor deze topshows die duizenden gymsportliefhebbers trokken. Het jurypanel met beroemdheden als Chantal Janzen, Paul de Leeuw, Ali B en Angela Groothuizen, gesecondeerd door presentator Humberto Tan, werden volledig overdonderd in positieve zin. Zoals af te lezen aan hun mimiek, lichaamstaal en commentaren. Janzen: “Springen met humor en ook nog gelukt, heel erg goede act!” De Leeuw: “Het is goed, het is vakkundig, er zitten grappen in en jullie zien er meedogenloos uit!” Ali B: “Ik hoop echt dat dit jullie springplank is voor meer succes!” Groothuizen: “Jongens, ik vond ‘t meesterlijk!”

Het resultaat mocht er zijn: vier keer een volmondig ja en door naar de volgende ronde! Ali B vroeg zich nog af waar hij terecht kon met zijn kinderen voor zoiets leuks, want hij had het wel gezien met naar de film gaan en verstoppertje spelen. De thuisclub van de Turbo Tramps, gymnastiekvereniging Turnoss uit Oss die elk jaar niet voor niets het Ossche Apenkooikampioenschappen organiseert, liet die kans natuurlijk niet voorbijgaan en nodigde de Nederlandse ster uit om een keer langs te komen met zijn kinderen. Ze waren met recht trots op de groep springers: “Yoeri, Milco, Wyatt, Hidde en Luuk hebben bij Holland’s Got Talent laten zien waar het bij Turnoss om gaat. Of je nu topsporter bent of recreant, het belangrijkste is heel veel plezier maken met je kameraadjes. Of ze nou uit Oss komen of Berghem!”

Na de mooie Spiderman-act van acroduo Ties Oosterhof & Rebecca Groote van Acro Academy Noord-Nederland/SV Donkerbroek Gymnastiek een week eerder, weet een groep atleten weer de gymsport positief in de schijnwerpers te zetten via Holland’s Got Talent 2020. Dat is vooral nu op dit moment een grote verademing. Ook omdat de sportieve acts in Holland’s Got Talent dit jaar vanwege de Corona-crisis dun bezaaid lijken. De acrobatische Western Riding-showact die de Future Guys buiten op de manege lieten zien, was van grote klasse maar kreeg jammer genoeg geen kans op een volgende ronde omdat de juryleden duidelijk geen perspectief in de studio zagen. Zaterdag 12 augustus 2020 staat bij RTL4 de derde aflevering van de auditieronde van Holland’s Got Talent 2020 gepland. Benieuwd welke talenten nog meer deze kans aanpakten om hun sport bij tv-kijkend Nederland in de kijkers te spelen.

Alle optredens, ook die die niet doorgingen, zijn terug te kijken op de website van Uitzending Gemist.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit beeldcitaten (inclusief cover): © Holland’s Got Talent/©RTL4; © 412TVOss; en © Turnoss Oss

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.