Voltigevereniging De Wittegheit weerstaat Corona met geslaagde thuiswedstrijd

Voltigevereniging De Wittegheit weerstaat Corona met geslaagde thuiswedstrijd
Persfoto © VV De Wittegheit: Thuiswedstrijd Odiliapeel 2020

ODILIAPEEL – Ook voltigevereniging De Wittegheit wist de uitdagingen van de Corona-crisis goed te weerstaan met de organisatie van een geslaagde thuiswedstrijd op zondag 13 september 2020. Ondanks de beperkingen vanwege de COVID-19-maatregelen voor het publiek, konden ze in Odiliapeel op een grote opkomst van deelnemers rekenen met mooie resultaten.

De wedstrijd werd door De Wittegheit via livestream uitgezonden waardoor iedereen in en buiten Nederland de wedstrijd kon volgen. Een gewaardeerde wedstrijd die qua locatie en deelnemersveld vroeg in het seizoen weer een mooie krachtmeting opleverde.

Grote opkomst deelnemers en live uitzending

Beeldcitaat Thuiswedstrijd d.d. 13 september 2020 © Voltigevereniging De Wittegheit Odiliapeel

Gewaardeerde wedstrijd, mooie krachtmeting

De uitdagingen van de Corona-crisis maakte het deze acrobatische sport ook knap lastig.  Na de lockdown begin dit voorjaar en de beperkingen die daarna volgden voor voltigetrainingen en -wedstrijden qua fysiek contact tussen leeftijdsgroepen uit diverse huishoudens, wordt er uitgekeken naar het moment dat de (inter)nationale (team)competitie weer normaal voortgezet kan worden.

Eerst moest echter de extra warme zomer overleefd worden, want net als mensen hebben ook paarden het knap lastig met de dagenlange hittegolf in de Corona-zomer. Er werd een siësta gehouden en alleen in de ochtend en avond kon er gevoltigeerd worden, waarbij gezorgd werd dat de paarden niet te lang galoppeerden maar wel in beweging bleven. Van belang voor een goede presentatie voor de thuiswedstrijd die doorgang kon vinden.

Siësta voor de paarden tijdens de hittegolf

Eind juli werd  Meta Jans dankzij Team 1 van De Wittegheit genomineerd voor de in de hippische sportwereld verdienstelijke award van de ‘Stalkist Groom van het Jaar 2020’. Die ging uiteindelijk naar Anneke Hendrikse uit Middelburg, maar Jans eindigde in de top van het klassement. Een passende hulde voor het vele werk dat ze trainer, longeur en groom verzet voor De Wittegheit, haar teams en paarden. De geslaagde thuiswedstrijd toonde weer dat ze de motor is van de sport bij de club in Odiliapeel.

Voor de dames en heren voltigeurs in Nederland staat er op zondag 11 oktober 2020 een wedstrijd op de agenda bij De Nieuwe Heuvel in Lunteren en in het weekeinde van 21 en 22 november 2020 het Nationaal Voltige Weekend voor teams en solisten in het Nationaal Hippisch Centrum van de KNHS in Ermelo. Na de afzegging van CVI’s o.a. in Ermelo en België alsook de EK voor dit jaar, kijken de internationaal actieve topsporters uit de voltigewereld uit naar het CVI in Denemarken, gepland van 1 tot en met 4 oktober 2020 in Vilhelmsborg.

Wedstrijdkalender voltige komt op gang

Meer informatie is te vinden op de websites en andere media van Voltigevereniging De Wittegheit, Hippisch Centrum De Nieuwe Heuvel, Stichting CVI Ermelo, sportbond KNHS en de KNHS Voltigevereniging. Een fotoreportage van de wedstrijd in Odiliapeel is te bewonderen op de Facebook-nieuwspagina van De Wittegheit.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Casper Beijn | Credit info, videobeeld en beeldcitaten (inclusief coverfoto) © VV De Wittegheit Odiliapeel | Fotograaf © Mariëlle van Dijk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.