Paalsporter Lieve Warmoeskerken bereikt met ‘Jungle Book’-act finale Holland’s Got Talent 2020

Paalsporter Lieve Warmoeskerken bereikt met ‘Jungle Book’-act finale Holland’s Got Talent 2020
Beeldcitaat © Holland's Got Talent 2020/© RTL4

HILVERSUM – Van de honderddertig acts in de auditieronde voor Holland’s Got Talent 2020, konden tweeënvijftig rekenen op het felbegeerde akkoord van de jury tv-beroemdheden om ‘door te gaan naar de volgende ronde’. Doch het programma-format liet alleen zestien acts toe tot de halve finale, waardoor uiteindelijk slechts elf acts, naast de al vijf uitgedeelde ‘Gouden Buzzers’, daadwerkelijk in de live shows terug te zien waren. Op twee achtereenvolgende zaterdagen, op 17 en 24 oktober 2020, kon het publiek thuis het kunnen bewonderen van de geselecteerde zestien artiesten. Uiteindelijk werden er acht finalisten gekozen: dans-duo Tommy en Rowan, zanger Romain, dansgroep Baba Yega, beatbox-duo Bart en Daan, multitalent en ‘Dutch Prince of Belair’ Nigel, Team Amber & honden Ruby en Naimera, het theatrale trio met Poppetje van Papier en paalsporter Lieve Warmoeskerken.

De andere halve finalisten die niet doorgingen, waren bepaald ook niet de eersten de besten: zanger Yannick die in de auditieronde grotere indruk maakte met ‘Can’t falling in love with you’ van Elvis Presley dan nu met ‘Rollercoaster’ van Danny Vera; danser Sam die heel knap de impact van een identiteitscrisis op jonge leeftijd met intense dans verbeeldde; komiek Oscar die wist te amuseren met gortdroge humor over het bos tussen de bomen in het zand; magische mentaliste Beau zonder duiven met een onnavolgbaar boter, kaas en eieren-spel; jongleur Jonathan die op de in de gymsportwereld beroemde soundtrack van Pirates of the Caribbean Johnny Depp’s Jack Sparrow weer leven inblies.

Verder ook gabber Matthijs die weer iedereen al pianospelend confronteerde met de eigen clichés en vooroordelen; illusionist Justin die dit keer toeschouwers en jury een te groot angsttrauma bezorgde met zijn horror-act met echte zagen; en ‘last but certainly not least at all’ hiphop-crew The Convict bij Fresh Label Studios in Heythuysen, die in voorgaande jaren nationaal en internationaal zich al in de dance-scene heeft weten te bewijzen met hun vele prestaties en prijzen en nu in Holland’s Got Talent 2020 met twee fenomenaal strakke optredens waardig de eer wist hoog te houden voor alle talentvolle dansgroepen van Nederland die in deze HGT-editie, dit keer zonder dansgoeroe Dan Karaty in de jury, niet ver kwamen. Baba Yega is namelijk een dansgroep uit België die Belgium’s Got Talent won in 2016.

In deze sterk door de coronacrisis aangetaste editie van de tv-talentenjacht was een ‘Gouden Buzzer’ net als ‘vier keer een ja’ van de HGT-jury geen garantie voor een plaats in de halve finale of eindronde. Die onverwachte teleurstelling heeft veel deelnemers maar vooral hun supporters in mineur gebracht, al bleef er genoeg vertier voor de neutrale kijker en liefhebber van entertainment. De verscheidenheid brengt een zeker evenwicht tussen de finalisten, waardoor de spanning erin wordt gehouden. Er dingen één zanger en een beatbox-duo mee naar de hoofdprijs van 50.000 euro.

Naast een dans-duo, een dansgroep en een mega-danstalent en drie artistieke acts, waarvan de dertienjarige Warmoeskerken de sportwereld vertegenwoordigd. Trainster Dineke Minten kon er dit keer persoonlijk bij zijn om haar te coachen in een optreden dat zich onderscheidde door hoogwaardige techniek, vrolijke choreografie en spontane presentatie van de goedlachse tiener. Wie gaat er nou niet spontaan mee swingen met die ouwe trouwe Baloo met zijn ‘Bear necessities’ uit ‘Jungle Book’? Een slimme keus voor een overtreffende trap in de live shows, die Warmoeskerken lovende kritieken van de jury bezorgde en gelijk ook toegang verschafte tot de felbegeerde finale.

We gaan het zien. De finale van Holland’s Got Talent 2020 wordt zaterdag 31 oktober a.s. uitgezonden op RTL4. Meer info en de legale video’s van de optredens in Holland’s Got Talent 2020 zijn terug te vinden op de Facebook-nieuwspagina van Holland’s Got Talent, het YouTube-kanaal van RTL4 en de websites van Gemistvoormmt.nl en RTL XL.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit beeldcitaten © Holland’s Got Talent/© RTL4

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.