In memoriam, turntrainer Enrico Visser: Nederlandse gymsportwereld verliest een steunpilaar en bijzonder mens

In memoriam, turntrainer Enrico Visser: Nederlandse gymsportwereld verliest een steunpilaar en bijzonder mens
Beeldcitaat: © Rob Stout

ZWIJNDRECHT – Op zondagavond 25 oktober 2020 bereikte onze redactie het droevige nieuws dat Enrico Visser, trainer turnen heren van sportclub O&O Zwijndrecht en eigenaar van CEK Gymnastics is overleden na een relatief kort maar heftig ziekteverloop. Een grote schok voor ieder die hem kende. De gymsportwereld verliest een bevlogen professional met visie, expertise, grote passie en inzet. Hij was een pilaar van de Nederlandse turnsport, een bijzonder mens.

Half augustus 2020, op vakantie met zijn jonge gezin vlak na zijn veertigste verjaardag, werd Visser plots overvallen door de ziekte. Hij beschreef openlijk zijn moedige strijd tegen deze onverwachte vijand en kon daarbij ook op steun en medeleven rekenen van velen in de gymsportwereld. Toen dit weekeinde duidelijk werd dat er afscheid genomen moest worden maar dat dit niet meer fysiek mogelijk was, is GymPOWER benaderd door velen die het droevige nieuws en hun medeleven deelden. “Onvoorstelbaar, verschrikkelijk nieuws, niet te bevatten.” Een laatste groet schreven we hem via Facebook.

Beeldcitaten: archief © GymPOWER/© Casper Beijn en © Rob Stout

“Beste Enrico Visser, vrouw Cynthia, zonen, vader Joop, overige familie, vrienden, collega’s en club O&O Zwijndrecht. Zo vaak kruisten onze paden zich op de praktijkvloer van de gymsportwereld, op zoveel toernooien en evenementen in en buiten Nederland. Je was altijd bereid tot een goed gesprek om je visie, mening en passie voor de turnsport, het trainerschap en coachingpower te delen. We waren het niet altijd met elkaar eens, maar je kwam altijd met verhelderende en inspirerende inzichten en feiten. Met recht was je trots op je club en de jongens, op je zaak die je samen met je familie en medewerkers groot wist te maken in de nationale en internationale turnsportwereld. We mochten erbij zijn toen jullie die mooie, grote winkel in Zwijndrecht openden en je persoonlijk een rondleiding gaf, een aanwinst voor turnend Nederland. Vorig jaar, de laatste keer dat we elkaar ontmoetten, maakten we eindelijk tijd voor hét interview met jou. Gelukkig, want je hebt zelf kunnen uitleggen wat jouw bijdrage is aan Nederlandse turnsport, een interview met eeuwigheidswaarde. Bijzonder was dat, als één van de eerste GymPOWER-volgers, jouw enthousiasme en feedback ons door de jaren heen vleugels bleef geven om door te zetten om deze onafhankelijke spreekbuis van de gymsportwereld overeind te houden. Dit alles kon niet in een lastigere tijd komen dan tijdens de corona-crisis die niet alleen de sport maar bovenal sociale contacten stil legt. Op afstand hebben we de afgelopen tijd kunnen volgen wat voor een strijder en doorzetter je bent, omgeven door warmte en genegenheid van je naasten en geliefden. We wensen hen en jou veel sterkte voor wat komen gaat en als het moment er is om te gaan, moge je een behouden reis gegeven worden. Ons respect heb je voor altijd 👍💪🙏”

Kort erna volgde het overlijdensbericht. We wensen zijn gezin, familie, club, bedrijf, collega’s, pupillen en nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. “Koester hem in jullie hart, dikke knuffel en een duimpje omhoog van Enrico”, was zijn laatste groet via zijn vrouw. Hij zal in besloten kring gecremeerd worden. Rust in vrede, Enrico. Team GymPOWER.

Op verzoek van de familie: “Om iedereen in de gelegenheid te stellen de herinneringen en condoleances te delen met de familie is er een pagina voor Enrico aangemaakt op Memori.nl.”    

Voor wie daar behoefte aan heeft, het artikel en de video/podcast over de interviews voor GymPOWER met Enrico Visser, waarin hij in 2017 en 2019 zijn visie en passie voor de turnsport deelde, kun je lezen en bekijken via deze link.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit foto’s en beeldcitaten compilatie (cover): © Casper Beijn en © Rob Stout

3 thoughts on “In memoriam, turntrainer Enrico Visser: Nederlandse gymsportwereld verliest een steunpilaar en bijzonder mens

  1. Jeetje Enrico… Gisteren las ik een verontrustend bericht via Gympower en nu ben je overleden. Via Messenger heb ik je nog een sterkte-bericht gestuurd maar tevergeefs. Daarom heel veel sterkte toegewenst aan jouw vrouw en familie.

    1. Wat een vreselijk ongelooflijk nieuws. Rust zacht Enrico. Heel veel sterkte en kracht voor je gezin, familie , vrienden en de club O&O. Zwijndrecht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.